Tags

, , , , ,

12-051Karin Slaughter – Onbegrepen

Dunnetje, gratis in de maand van het spannende boek. Soort boekenweekgeschenk maar dan voor degenen die geen tweede laag kunnen schrijven. Blijkbaar had Slaughter nog een kort verhaal liggen dat voor deze gelegenheid vertaald en weggegeven kon worden, als je tenminste een gewoon boek betaalde.

De titel vind ik een gemiste kans. Het origineel heet Martin Misunderstood en had zo overgenomen kunnen worden, maar een vertaling was toch niet zo moeilijk. Onno Onbegrepen was een veel betere titel geweest dan het kale ‘Onbegrepen’

Martin leest graag misdaadromans, maar wordt op een dag door de politie als verdachte gezien in een moordzaak waarbij een collega van hem is omgekomen.

Vervolgens lezen we hoe dat zo gekomen is, wat er allemaal gebeurt is en waarom Martin geen mogelijkheid heeft zich er uit te lullen, ook al is hij natuurlijk onschuldig. Het plot dat volgt is voorspelbaar en saai. De humor die sommigen (zie recensies onderaan) er in lazen, is volledig langs mij heen gegaan. Groot voordeel is wel dat dit boekje nog geen honderd bladzijden duurde en dat je er dus zo doorheen bent. Waarom het spannend genoemd werd is me ook nog niet helemaal duidelijk. De door mij zo verfoeide term ‘literaire thriller’ staat ook nog in heel kleine lettertjes op de voorkant. Er van uitgaande dat ik de term niet vind kloppen, is die dan wel weer van toepassing op dit boek. En dat is al een constatering die dieper gaat dan dit hele verhaal.

Citaat: “Hij vroeg zich af hoe het zou voelen als ze haar hoofd op zijn schoot legde. Martin bloosde bij het idee, want stel dat ze zijn gedachten kon lezen, dan zou ze concluderen dat hij uit seksuele motieven naar haar hoofd op zijn schoot verlangde, wat absoluut niet het geval was – hij wilde alleen maar haar haar strelen, haar vragen hoe haar dag was geweest.” (p.31)

Nummer: 12-051
Titel: Onbegrepen (Orig.: Martin Misunderstood)
Auteur: Karin Slaughter
Taal: Nederlands (Orig.: Engels)
Jaar: 2008
# Pagina’s: 95 (9720)
Categorie: Whodunit
ISBN: 978-90-5965-069-5

Meer:
GoodReads
Fantastic Fiction
Bookchase
Likesbooks
Spannings
Spanningzoeker