Tags

, , , ,

12-050Ruth Rendell – From Doon with death

Ruimte maken in de kast betekent keuzes maken. De ‘simpele’ detectives en whodunits mogen weg. Dit jaar lees ik er daar zo veel mogelijk van, zodat ik ze met een gerust hart de wereld in kan sturen, hopende dat er nog anderen zijn die het willen lezen.

Dit boek was het debuut van Ruth Rendell, schrijfster van vele succesvolle thrillers nadien. Al snel had ik door dat ik het al had gelezen. Maar dan wel meer dan 15 jaar geleden, dus was het niet zo erg om nog eens te lezen, ook al blijft het zonde om een boek te herlezen, terwijl je nog tientallen boeken ongelezen in de kast hebt staan. Zeker als het boek geen klassieker is.

In zijn genre is dit een leuk boek. Het was de introductie van Inspector Wexford. Een man die zijn eigen tv-serie kreeg later. Het gegeven van het boek is ook erg vooruitstrevend, zeker voor een boek uit 1964.

Verder was het een beetje een kabbelend verhaal, niet al te veel opwinding, al was dat misschien juist wel de bedoeling, om het plot er meer uit te laten schieten.

Citaat: “Burden groped vainly. The letter, like its recipiënt, was a puzzle. As he put it down and turned to the telephone he was certain of only two facts: Doon hadn’t been making avances; he wanted something else, something that frightened Mrs Parsons but which was so innoucuous in the estimation of her cousin that it would be showing excessive suspicion to be scrupulous about it” (p.103)

Nummer: 12-050
Titel: From Doon with death
Auteur: Ruth Rendell
Taal: Engels UK
Jaar: 1964
# Pagina’s: 183 (9625)
Categorie: Whodunit
ISBN: 0-09-920350-2

Meer over dit boek:
Wikipedia
IMDB
Paradise Mysteries
Jenny’s books
Marilyn Reads

Meer Rendell door mij gelezen:
Shake hands forever
De vrouw met de sluier
The lake of darkness
The house of stairs
Put on by cunning