Tags

, , , ,

zdnet.be

zdnet.be

Bijna zeven jaar geleden heb ik al eens een lijstje gemaakt van de diverse kranten die ik lees. Sindsdien zijn de internetversies van vele kranten verbeterd, uitgebreid en sneller geworden. Ik lees dus steeds meer de krant via een scherm.

Toch kan ik niet stoppen met het lezen van de papieren versie. Toen er onlangs dan ook een aanbod kwam om de Volkskrant eens twee weken zonder enige verplichting te proberen, vulde ik natuurlijk meteen het bonnetje in.

Mijn zusje heeft die krant nog wel, maar aan de klaagtweets van mijn zwager te zien, ging het met de bezorging niet al te best. Dit werd meteen bevestigd toen op de eerste dag de krant niet op de mat lag. Op de derde dag was de krant laat, zodat ik eigenlijk geen tijd meer had om er nog eens doorheen te bladeren toen ik al naar mijn werk moest. De vierde dag kwam die zelfs zo laat, dat het huis al verlaten was. De tweede zaterdag kreeg ik ineens het AD in de bus, maar wel kreeg ik de krant bijna drie weken in plaats van de beloofde twee.

Toen ontstond het volgende probleem. Doordat ik ook de Tubantia elke week van mijn ouders krijg en die sinds een tijdje ook het NRC laten bezorgen (als je allebei pensioen hebt, heb je tijd om kranten te lezen), zag ik de stapel ‘nog te lezen’ kranten elke dag groeien.

Ik kan niet niet lezen.

Dus lag ik op een gegeven moment meer dan twee weken achter. Vooral drie zaterdagkranten nemen veel vrije tijd in beslag. En die had ik de afgelopen weken niet echt. Ik nam een stapeltje mee in de trein naar het werk, maar kon dan de Spits en Metro weer niet negeren, dus ging de onderste van de stapel thuis meteen weer bovenop de stapel.

Ik ben ondertussen in december aanbeland. Hopelijk ben ik na de kerstvakantie weer bij. Kan ik eindelijk beginnen aan de stapel tijdschriften die ook al maanden aangroeit..