Tags

Bron: ntr.nl

Bron: ntr.nl

Vanavond mag u weer. Het groot dictee der Nederlandse taal. Prachtig programma, een keer per jaar. Voor de 23e keer mag Bart Chabot proberen te winnen. Ben benieuwd of Ingeborg Beugel kan spellen. Als ik P en W aanzet en haar zie, zap ik weg. Ad van Liempt schat ik hoog in, Jan van Halst iets minder. Maar misschien weet ik er wel weinig van. Zelf zal ik deze keer niet voor de televisie zitten. Freek in het theater gaat voor. Voor degene die nog wil oefenen, op de site staan een paar leuke spelletjes.

Deelname aan het Grote Hofdictee was ook niet echt een succes. Gedeeld vierde van de zes teams is niet echt een grote prestatie. Wel hadden we het gezelligste team, tot laat hebben we de evaluatie weten te rekken in de kroeg. Met 31 fouten was ik individueel 5e. Redelijk.

‘het mekka voor addicts’ (wist niet dat dat ook een Nederlands woord was) en ‘relaistjes en ledjes’, net als de ‘acnepuber’ en ‘whatsappejes uitbrakende moeder’ bleken toch wel erg lastig. Ook in ‘gsm’etje’ en ‘bijdenhante’ wist ik fouten te proppen, net zoals in ‘tv’loze’ en ‘introverte janklaassens’. Helaas, volgend jaar maar beter?

Maar misschien moet ik wel helemaal niet meer meedoen. Na het nationale dictee van 2011 gewoon stoppen. Op je hoogtepunt.

Advertenties