Tags

, , , , ,

Bron: epltalk.com

Bron: epltalk.com

Deze week begon Platini er al over. Afschaffen volgens hem de oplossing. Menno Pot reageerde met een schitterende column.

Duidelijker dan ooit is dit seizoen duidelijk dat de Europa League door bijna niemand serieus wordt genomen. Voorheen de echte topclubs al met B-teams, tegenwoordig ook door clubs uit landen als Nederland en Portugal. Slechts de Champions League telt nog.

En dat vind ik vreemd. Want het hele jaar door is Europees voetbal een doel. Voor PSV en Ajax is CL een doel, voor Feyenoord en FC Twente stiekem ook. Maar AZ, Heerenveen, FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen hebben Europees voetbal als doel. Heracles, Nec, RKC en misschien nog wel wat teams willen meespelen om die tickets. Maar zodra het gehaald wordt, is het alleen maar een last. Een onderbreking van de competitie, een hindernis op weg naar een CL plek voor het seizoen er op.

In de voorrondes vlogen de meeste Nederlandse clubs er al uit. In de groepsfase laten PSV en FC Twente regelmatig zien dat het ze geen lor interesseert. Net als de toeschouwers die massaal wegblijven. In binnen- en buitenland. Het is belachelijk dat Ajax in de CL meer goede wedstrijden (drie) heeft gespeeld dan die twee samen in de EL tegen vele mindere tegenstanders.

De oplossing is simpel. CL weer exclusief voor de kampioenen, de rest in de EL. Prijzengeld van de CL halveren, van de EL verdubbelen. En wanneer volgend jaar Real Madrid en Chelsea gewoon blij moeten zijn in de EL te mogen spelen, dan wil ook de nummer drie van Nederland graag aan dat toernooi mee doen. En stelt het zijn beste spelers op. Voor volle tribunes.

Advertenties