Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Mijn aandacht achter het stuur is soms iets te veel bij het neuspeuteren in plaats van bij de weg. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 15-11-2012
Tijd: 18.40 uur
Plaats: A35 bij Borne
Dader: Witte Honda (18-JLC-?)

Situatie:
Wintertijd, het is donker. Het is ook nog eens niet al te best weer. Het zicht zou dus een stuk beter kunnen. Na de afslag die ik heb genomen van de A1 naar de A35, komt er een baan bij van de A1 uit Duitse richting.

Links invoegen, altijd lastig. Zeker als er een vrachtwagen aankomt. Ik rem dus iets af en laat de vrachtwagen snel naar rechts gaan. Wil zelf naar links om de vrachtwagen in te halen.

Net op tijd zie ik dat ik niet naar rechts kan. Daar rijdt namelijk een auto. Niet dat je dat kon zien, want zo donker het is, de lichten zijn maar niet aangedaan door de bestuurder.

Als ik de auto even later ook naar rechts heb laten gaan en ook inhaal, zie ik dat ook voor de lampen niet aan zijn. In mijn spiegel zie ik nog wel een paar ledlichtjes, parkeerlicht of iets dergelijks, maar enig nut hebben die zeker niet.

Na mij geeft ook de volgende auto achter de Honda diverse lichtsignalen om aan te geven dat hij zonder licht rond rijdt en dus een gevaar op de weg is.

Straf: Acht uur onafgebroeken achter elkaar in de achtbaan in het donker, de Rioolrat, in Avonturenpark Hellendoorn.

Advertenties