Tags

, , , , , , , , ,

Diverse auteurs – Früher waren mehr Tore

Twee keer per jaar kom ik in Münster, prachtige stad, vele boekhandels. Meestal koop ik dan wel een boek ergens. Maar dan moet je dus ook zo nu en dan een Duits boek lezen, want alleen kopen om het kopen is ook zo wat.

Een verzamelbundel over voetbal was mijn Duitse boek voor dit jaar. Okay, mijn tweede Duitse boek dit jaar, na Hans Fallada (en dan tel ik een Deens boek vertaald naar het Duits maar niet mee). Hoe dan ook. Voetbalverhalen uit de wereldliteratuur. Beroemde schrijvers, minder bekende (voor mij ten minste), vele Duitstalige schrijvers, leuke verzameling bijeengebracht en uitgebracht in Zwitserland, niet echt een voetballand in mijn ogen.

Enkele schrijvers die ik al jaren bewonder staan er in: Nick Hornby, Luciano de Crescenzo, Eduardo Galeano. Dave Eggers werd me al eens aangeraden, zijn verhaal over voetbal in de VS, bevestigt dit. Positieve verassingen waren Jaroslav Hasek, Friedrich Torberg en Ryszard Kapuscinski (schitterend verhaal over de oorlog tussen Honduras en El Salvador en de rol van voetbal daarin).

Ideaal boek om tussendoor een paar verhaaltjes in te lezen, dan weer eens weg te leggen en later weer op te pakken. Vandaar ook dat het maanden duurde voordat ik het uit had. Maar daarom niet minder plezierig.

Citaat: “So wie sich unsere US-amerikanische Mannschaften entwickeln, werden wir unvermeidlich irgendwann in einem WM-Halbfinale stehen, und es ist, könnte man meinen, sehr warscheinlich, dass wir in naher Zukunft sogar die WM gewinnen.Wir verfügen schliesslich über grenzeloze Reichtum und driehonderd Millionen Menschen, und wenn wir entsprechender Mittel in ein Ziel stecken, dan erreichen wir es auch (siehe Vietnam, Libanon, Irak). (p151)

Nummer: 12-043
Titel: Früher waren mehr Tore
Auteur: Diversen
Taal: Duits (met soms wat Swyzerdeutsch er door)
Jaar: 2008
# Pagina’s: 301
Categorie: Sport (Voetbal)
ISBN: 978-3-257-23748-1

Meer:
How 2 Find