Tags

, ,

Eind vorig jaar had ik een opstandige bui. Ik kon slecht tegen de woorden efficiëntie en effectiviteit, die ik zo vaak hoorde en las. Nut. Belang. Doel.

Volgens mij hoeft niet alles wat je doet een doel te hebben, niet alles hoeft nuttig te zijn. Dus bedacht ik wat nou het meest nutteloze kon zijn wat ik kon doen. Dit heeft geresulteerd in een twitteraccount met de naam zoals u die hierboven ziet staan.

Of hier kunt bekijken: @traptreden. Zoals de naam al aangeeft heeft het iets met traptreden te maken. Ik tel sinds 1 januari het aantal traptreden dat ik oploop. En aan het eind van de dag (of de volgende dag) zet ik die op twitter. En om 12 uur gaat de teller weer op nul. En al die treden tel ik dan weer bij elkaar op. Een stuk of zeventigduizend op het moment dat u dit leest.

Al snel moest ik toch een aantal regels bedenken voor mezelf, om het tellen simpel, duidelijk en overzichtelijk te houden. In het kort:

1. Alleen treden naar boven tellen mee, dalend niet.

2. Twee treden is een opstapje, vanaf drie is het een trap

3. Een roltrap telt niet mee, tenzij ik daadwerkelijk naar boven loop op die trap.

4. Op onregelmatige basis voeg ik een hashtag met toelichting toe aan de dagscore.

Die laatste regel bestaat eigenlijk niet, maar ik vind het wel leuk om net iets meer te doen dan alleen tellen. Tot nog toe hebben liefst negen volgers zich gemeld, waarvan de meerderheid al weer is afgehaakt.

Routine slaat al snel toe. Van vele trappen weet ik het aantal al van te voren. Thuis naar boven: 13. Van koffiekamer naar lokaal: 36. Van perron naar lokaal: 57 En zo zijn er nog wel wat getallen die sinds dit jaar ineens aan belangrijkheid hebben gewonnen.

Mocht u mij dus tegenkomen op een voor mij onbekende trap, verbaas u dus niet mocht ik niet meteen groeten of antwoorden, waarschijnlijk ben ik aan het tellen.

Wat ik in 2013 zonder enig nut ga doen weet ik nog niet. Suggesties welkom.

Advertenties