Tags

, , ,

Vervolg op: Die ogen

Bron: rohitsaxenaspeaks.blogspot.nl

Iedereen had het door. Er was iets aan de hand. Zijn vrouw vroeg zich af of het goed met hem ging. Zijn baas had hem op zijn kantoor ontboden. Verder dan ‘moe’ kwam zijn verklaring niet. Gelukkig werd dat door beiden geaccepteerd. Zijn baas stelde nog voor om een paar dagen thuis te blijven, hij zou hem wel ziek melden. Bijna te snel wimpelde hij het aanbod af. Dan zou hij die ogen zeker niet zien.

Maar nu zit hij aan zijn bureau. Hij kijkt langs zijn scherm naar buiten. Naar de autobaan in de verte. Vanochtend had hij ze weer gezien. Die ogen. Hij weet het zeker nu. Hij is verliefd. Maar hij weet nog steeds niet op wie. Twee keer was het hem vorige week gelukt om haar te zien in de file. Maar steeds kwam hij niet verder dan achter haar. De nummerplaat heeft hij genoteerd. Hij weet het merk van de blauwe auto. Een Suzuki. Via internet heeft hij opgezocht hoe oud haar auto is, hoeveel het ding waard is. Maar hij wil geen informatie over haar auto, hij wil weten wie zij is. Wat ze doet. Waarom ze zo lang en doordringend naar hem kijkt. Waar ze woont. Hoe oud ze is. Hij wordt er gek van, niets weet hij.

Toen hij vanochtend weer achter haar zat, probeerde hij contact te maken via haar achteruitkijkspiegel. Ze had gelachen, tenminste zo leek het. En met een knipoog had ze afscheid genomen, wetende dat hij toch niet het lef had om voorbij zijn afrit te rijden. Hij zag haar langzaam rechtdoor rijden, terwijl hij weer naar zijn kantoor reed. Dat kantoor waar hij steeds meer een hekel aan had, dat kantoor waar hij..

“Wakker worden”, schreeuwt zijn overbuurvrouw, “ik vraag je al drie keer of je koffie wil? Waar zit jij met je gedachten?”. Hij mompelt sorry en slaat de koffie af. Begint snel op zijn computer te rammelen, alsof hij druk aan het werk is. De realiteit is dat hij al dagen niets meer heeft gedaan tijdens zijn aanwezigheid op kantoor. Een dezer dagen valt hij door de mand en kan hij zich er niet meer met een smoesje vanaf maken. Maar wat hij ook doet, hij ziet alleen die ogen voor zich. Die donkere ogen waar hij in kan verdrinken, die hem bekijken in haar achteruitkijkspiegel. Die ogen waar hij zo verliefd op is. Eens zal hij toch de kans hebben om naast haar te rijden in die file. Eens moet hij contact met haar kunnen krijgen. Maar dan. Wat kan hij in gebarentaal tegen haar zeggen? Moet hij zijn mobiele nummer op een briefje schrijven en dat omhoog houden? Haar uitnodigen voor een kop koffie bij de Shell? Kan hij de liefde aan iemand verklaren in een file, de eerste keer dat ze elkaar echt ‘zien’?

(wordt vervolgd)