Tags

, , ,

Een normale dag, zoals zo vaak. File. Hij wist precies waar hij kan aansluiten, hij weet precies hoe lang het gaat duren. Hij kent ook de anderen in de file. De manager, die zich nog zit te scheren. De secretaresse, met haar iPad op schoot. De viezeriken, die duidelijk zichtbaar pornoblaadjes zitten te lezen. Elke dag weer. Die licht gekleurde man (hij heeft zo’n hekel aan het woord allochtoon) met zijn koffie van het vorige benzinestation. Maar nu zit hij achter een auto die hij nog niet kent. En even gaat er een rilling over zijn rug. Wat overkomt hem? Ze kijkt naar hem in de achteruitkijkspiegel. Heel groot kan ze niet zijn, hij ziet nog net het donkere haar. Opgestoken. Ietwat ouderwets. Maar die ogen!

Bron: rohitsaxenaspeaks.blogspot.nl

Even twijfelde hij, maar hij weet het zeker. Hij wil haar zien. Ze keek lang en nadrukkelijk naar hem, via de achteruitkijkspiegel. Wat heeft ze mooie ogen. Is het mogelijk verliefd te worden op iemand, waarvan je alleen maar ogen gezien hebt? Zo ja, dan verklaart het wel zijn onrust. Zijn maag. Zijn hoofd. Donkere ogen, bijna zwart en ze keken hem aan. Ze weet dat ze een voorsprong heeft. Zij zag hem, hij ziet haar nauwelijks. Hij lacht naar haar. Snel werpt hij een blik in zijn eigen spiegel, hoe ziet hij er uit? In zijn eigen spiegel ziet hij die aso weer, waar hij vorige week al mot mee had. Nu zit hij ook weer driftig te claxonneren. Hij heeft inderdaad een gaatje laten vallen, snel trekt hij op, maar hij is al te laat. Er schuift iemand tussen.

Shit, hij heeft nog maar anderhalve kilometer. Kan hij nog naast haar komen? Hij schiet in het minieme gaatje dat de auto links van hem laat en probeert in te lopen. Maar ja, in de file lukt dat natuurlijk niet. Hij kijkt schuin naar voren en ziet haar auto. Een blauwe, niet al te groot. Voor het eerst in zijn leven betreurt hij het dat hij geen verstand van auto’s heeft. Welk merk zou het zijn? Zou hij haar morgen weer herkennen? Kan hij haar nummerplaat noteren? Het begint met een 4, daarna is het niet meer zichtbaar.

Hij ziet zijn afrit al. Zal hij doorrijden? Ze rijdt nu drie auto’s voor hem, maakt geen aanstalten de snelweg te verlaten. Hoe kan hij op zijn werk verklaren dat hij veel te laat is. De file als excuus kan niet, iedere dag staat hij daar precies 14 minuten in. Hij slaat af. Zal hij ze ooit weer zien, die ogen?

(wordt vervolgd)