Tags

, ,

Ik geef het toe. Ergens klopt het niet helemaal in mijn hoofd. Ik kan in de auto op weg naar huis rustig zitten hoofdrekenen, nadat ik een tank vol Euro95 heb gehaald. Firezone is 4,8 cent goedkoper dan de pomp bij de autobaan, ik heb 38,4 liter getankt. Hoeveel gulden (en centen) heb ik bespaard?

Ook leuk zijn getallenpatronen. Op mijn LiveJournal plaatste ik al eens een foto van de kilometerteller van mijn vorige auto. Vijf zessen achter elkaar was bijzonder genoeg.

Daarna vond ik het wel goed, negeerde de vijf zevens, maar begon bij vijf achten toch weer te twijfelen. Na negen negens (beetje rekenen en het kan), was er nog maar een mogelijkheid. Alle tien getallen op een rijtje. Ook daarvoor moet je goed rekenen en bijna achthonderd kilometer voordien de ‘dagteller’ op nul zetten, maar dan heb je ook wat.

Een dag van te voren vast rijdend een foto maken, kijken of dat lukt:
, dan ’s ochtends nog een, wetende dat DE foto gemaakt kan worden op weg naar mijn werk: .

Vijf minuten later is het zo ver. Weinig verkeer, rustige weg, camera op het stuur, langzaam rijden, ik heb maar een meter of negentig om de perfecte foto te maken.

Al rijdend kan ik niet zien of het gelukt is. Voor de zekerheid nog maar een dan.

Op de computer thuis zie ik de resultaten. Een prachtige scherpe foto, maar wel 100m te laat. De foto waar het om ging, alle getallen netjes op volgorde is maar nauwelijks leesbaar. Pas nu, ruim twee jaar na dato, durf ik ‘m te gebruiken.