Tags

, , , , , ,

Drop the Dead DonkeyAndy Hamilton & Alistair Beaton – Drop the dead donkey 2000

Midden jaren negentig, ik kan het me haast niet meer voorstellen, ik was vaker niet in Nederland dan wel, keek ik wel eens naar de televisieserie van Channel Four. Volgens mij op de Belg, ik geloof niet dat men de serie in Nederland de moeite vond. Te Engels waarschijnlijk. Jaren later kwam ik dit boek tegen, opruimingsbak. En dat stond dan ook nog eens een decennium stof te vergaren in mijn kast. Tijd om toch eens te lezen.

Het is geschreven in 1994, vandaar dat de titel nog een vooruitblik is, geen terugkijken zoals we nu denken. De zelfde personen als in de serie zijn in voorbereiding op de millenniumwisseling, een grote hype vijftien jaar geleden. Ze moeten niet alleen het jaaroverzicht maken, maar ook terugkijken op de rest van de eeuw. Daarnaast maken ze natuurlijk hun eigen tape voor intern gebruik, met beelden niet geschikt voor het publiek. Ondertussen gaat het nieuws natuurlijk gewoon door, moet er een dagelijks programma gemaakt worden. Daarnaast de dreiging van sluiting en flinke bezuinigingen, een moord in de lift, onderlinge probleempjes, kortom alle ingrediënten voor een engelse sitcom zijn aanwezig.

Het was leuk om weer eens te lezen over de fictieve nieuwsruimte waar ik menig uur naar keek twintig jaar geleden. Het was even puzzelen, na een paar hoofdstukken kon ik alle karakters op de voorkant benoemen, al denk ik dat het me nu, een paar maand later, wel weer moeite zou kosten.

Grappig boekje, leuke serie, het boek zal niet als hoogtepunt gezien worden, maar als leuke spinoff. Ben wel benieuwd eigenlijk of er veel van verkocht zijn.

Citaat: “Globelink was able to broadcast live coverage of the Minister at home, with his arm round his plucky wife, explaining how for some time he had wanted to quit public life so that he could see more of his children. His children, Marcus and Seraphina, stared at the camera and looked less than thrilled bu the prospect.” (p.135)

Nummer: 12-028
Titel: Drop the dead donkey 2000
Auteur: Andy Hamilton & Alistair Beacon
Taal: Engels (UK)
Jaar: 1994
# Pagina’s: 329 (4932)
Categorie: Humor
ISBN: 0-7515-1366-0

Meer:
IMDB
Sitcom.co.uk
Clip (YouTube)
Wikipedia
Alle afleveringen
Alistair Beaton (mede-auteur)