Tags

, ,

Al jaren was ik een actieve BookCrosser, toen ik voor het eerst een boek zelf vond. Ik was er niet eens naar op zoek. Gewoon tegenaan lopen, daar in Stockholm.

Prachtige plek om een boek achter te laten. Ik vond ‘m, maar legde de link niet meteen. Vreemd, want op dat moment had ik toch al meer dan honderd boeken zelf her en der achtergelaten. Het motto ‘Maak van de hele wereld een bibliotheek’ van de site heeft mijn instemming. Als er meer gelezen zou worden, zou de wereld er een stuk mooier uitzien, daar ben ik van overtuigd.


Read and Release at BookCrossing.com...
Binnenkort vier ik mijn tienjarig jubileum als BookCrosser. Bijna achthonderd boeken heb ik op de site geregistreerd, meer dan tweehonderd zijn de wereld ingegaan. Geen indrukwekkende aantallen, zeker niet als ik vergelijk met de hardcore BX-ers, die dagelijks op de site zijn en Official BookCrossing Zones (OBCZ) oprichten. Die boeken over de hele wereld loslaten. Die langs boekenmarkten, kringloopwinkels en garagesales gaan om boeken te vinden, die ze dan weer los kunnen laten. Die vanuit het hele land samenkomen voor meetings. Maar ik heb er wel plezier aan, op mijn manier.

Te vaak hoor ik dat mensen boeken ‘wegdoen’, ik kan het woord al nauwelijks uitspreken, laat staan dat ik begrijp hoe dat werkt. Het heeft mij ook moeite gekost, maar het probleem van beperkte ruimte kent iedereen. Gun een boek een tweede kans en word ook BookCrosser. Kijk eens op mijn virtuele boekenplank. Kijk op de Nederlandstalige hulpsite als je het engels niet zo machtig bent. Maar beloof me een ding: Gooi nooit een boek weg. Zelfs niet stiekem tussen het oud papier. Elk boek verdient een tweede kans!

Advertenties