Tags

, , , ,

Vandaag begint het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Helaas voor velen weer een aanleiding om baggermuziek uit te brengen. We moeten zelfs naar de Lidl om de heren Derksen en Genee te horen zangen. Nee dank je. Het kan nog gekker. Luister eens naar de Oranje Bokken. Steekbal rijmt op toeval. Ik heb het einde niet gehaald.

Gelukkig is er dan Meindert Talma. Samen met de gelegenheidsformatie De Rode Kaarten nam hij een elftal nummers op, samen het project ‘Eenmaal Oranje’.

De koning van de kluts:

Ik heb op mijn blogs al eerder aandacht besteed aan de lange Friese zanger, maar ook deze keer kan ik niet anders dan positief zijn. Wat een mooi idee, maar vooral wat een schitterende muziek. Nooit op het effect geschreven, al zijn er meerdere nummers die zich lenen tot meezingen. Centrale thema is de eenmalige international. In het filmpje hierboven dus Andre Hoekstra, maar ook Barry van Galen, de huidige bondscoach Bert van Marwijk, Romeo Zondervan en anderen zoals Theo Snelders, Marcel Peeper en de Friesche cultheld Oekie Hoekema.

Het hele album is nog te beluisteren via de 3voor12 luisterpaal.

Bron: Archief GJK

Tijdens het EK voetbal zal ik vooral over deze sport bloggen. Al kom ik dan vaker ergens aan de zijkant uit, dan bij de hoofdzaken. Vandaag deel 1.