Tags

, , , , , ,

Bron: mediaenkranten.nl

Twaalf afleveringen heb ik gepoogd om de gedachtekronkels van de bondscoach te volgen en te voorspellen. Dit bleek niet eenvoudig. Bij de allerlaatste aflevering had ik er 22 goed. Niet zo heel moeilijk, er waren er toen nog maar 27 over. Laat ik naar april kijken, de laatste niet-voorgekookte gok. 18 goed. 3 anderen noemde ik wel, maar Bouma en Willems stonden er niet eens bij. Maar ja, wie gaat er dan ook van uit dat reserves van het slechtdraaiende PSV in aanmerking zouden komen, terwijl basisspelers van kampioen Ajax af zouden vallen?

Hoe zou ik het zelf doen? Altijd uitgaan van 4-3-3, het systeem biedt genoeg mogelijkheden. Een diepe spits als Huntelaar past er in, met goede buitenspelers, maar een voetballer als Van Persie kan in een Messi-achtige rol ook goed uit de voeten. Zowel aanvallend als verdedigend staat het team dan het best. Dus moet ik voor elke positie de twee beste spelers hebben, waarbij ik graag wat spelers kies die ook op andere posities kunnen spelen, al was het maar omdat je soms door de beperking van drie wissels wel moet schuiven. Mijn lijstje is dan simpel:

Stekelenburg. Krul. Vermeer. Van der Wiel. De Jong. Heitinga. Matthijsen. Van Bommel. Bruma. Emanuelson. Blind. Sneijder. De Jong. Anita. Seedorf. Van der Vaart. Maher. Narsingh. Affelay. Huntelaar. De Jong. Van Persie. Robben.

Acht spelers dus die Van Marwijk niet meeneemt. Al kan ik leven met de keuze van Willems boven Blind. Vorm ipv Vermeer vind ik ook geen ramp. De andere zes zijn wel erg jammer. Vooral Anita en Emanuelson zijn nuttig op diverse plekken en in vorm, die laat je niet thuis. Maher zou ideaal ervaring kunnen opdoen, waarom houden Boularouz of Schaars die plek op de bank nu bezet? Strootman, Kuyt en Bouma zijn hopeloos uit vorm, maar mogen toch mee. Seedorf heeft te veel ervaring om te negeren.

Ach, ’t is maar voetbal. Tig anderen weten het ook beter. Maar praat gerust mee als je het ook beter denkt te weten dan de bondscoach.