Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik schakel wel eens te laat naar een hogere versnelling, erg slecht voor het milieu. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 15-5-2012

Tijd: 16.40 uur

Plaats: S15 tussen Rijssen en Goor

Dader: Beige Volvo Stationwagen V70XC (52-PGD-4)

Situatie:
We verlaten achter elkaar de autobaan. We mogen verder op een weg die vroeger autoweg was, tegenwoordig provinciale weg. Breed, middenberm, een simpele weg om te rijden dus.

Al voordat ik in de drie zit, moet ik weer remmen. Waarom is onduidelijk. Het stoplicht staat op groen, waarom de remlichten zichtbaar zijn, is me een raadsel.

Nog geen honderd meter verder is het weer raak. Van de andere autobaanafslag komt iemand aanrijden, die de bocht omgaat en op de invoegstrook optrekt. Normaal gesproken moet je dan wachten tot je de weg opkomt. Nu niet.

De Volvo is namelijk weer op de rem gaan staan. De bestuurder is blijkbaar zo bang dat hij ook deze auto, die nog schuin achter hem rijdt, voor wil laten gaan. Weer moet ik remmen.

Voorzichtig zijn is zeker niet verkeerd in het verkeer. Maar je kunt ook te voorzichtig zijn. Sterker nog, dan word je automatisch een gevaar voor overige weggebruikers, die moeten reageren op iemand die abnormaal rijdt. Dan ben je dus te voorzichtig en werkt het tegen je.

Straf: Een heel weekend op de kermis in de botsauto’s. Uren achter elkaar, zonder pauze, van de rustige uurtjes met de kleine kinderen tot laatste uurtjes met de dronken idioten, blijven zitten en rijden. En dan zo veel klappen oplopen in een weekend dat je met alle blauwe plekken achter het stuur van je eigen Volvo plaats moet nemen in de maandagochtendspits en je dan wel weet aan te passen.

Advertenties