Tags

, , , , , , , ,

De mooiste reisprogramma’s op de televisie gaan niet perse naar de mooiste bestemmingen. Het zijn de reizigers die het verschil maken. Zoals ik na een verhaal van Redmond O’Hanlon al concludeerde. De verteller is boeiend als hij kan vertellen over iets dat me nauwelijks interesseert, maar toch mijn aandacht heeft.

Connolly maakt schitterende reisprogramma’s waar hij de ongewone dingen zoekt en tegenkomt, bijzondere mensen en prachtige beelden schiet als hij op zijn brommer door de wildernis rijdt.

Bij de Belg was hij onlangs te zien toen hij in vier afleveringen van Chicago naar Los Angeles reed, via Route 66 natuurlijk. In dit fragment bezoekt hij een verzamelaar die niet wil dat men weet waar hij woont. Als je zijn collectie ziet, snap je waarom.

Aan de Schotse komiek kun je zien dat hij plezier heeft in zijn reizen, dat hij oprecht geïnteresseerd is in zijn gesprekspartners en dat hij ondanks zijn vele reizen zich nog steeds kan verbazen over wat hij ziet. Dus zijn al zijn reisprogramma’s per definitie de moeite waard om te kijken.

Hij reed al rond in Australië (zoek zelf de andere afleveringen), Schotland, Nieuw Zeeland, The edge of the world (Canada) en een prachtige tour door Engeland, Wales en Ierland waar online weinig van terug te vinden is. Door dit fragment in Belfast had ik door dat die stad eigenlijk heel interessant was, ik ging zelf op zoek naar de murals die Billy me al had laten zien.

In Australië bedachten ze een parodie op zijn shows, waarin hij naar Irak ging. Ik hoop dat hij nog vele mooie reizen mag maken. Was er maar een Nederlandse omroep die ze kocht en nog eens vanaf het begin allemaal uitzond..