Tags

,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik verwissel wel eens een CD tijdens het rijden. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting


Datum: 3-4-2012

Tijd: 17.05 uur

Plaats: Zomerweg, Zeldam

Dader: Donkerblauwe Audi A6 2.5tpi (88-GB-XB)

Situatie:
Ze is me net voor, ze komt van de overkant, heeft de korte bocht dus ik moet haar voor laten gaan, als we dezelfde afslag moeten hebben.

Ze gaat al tergend langzaam de bocht door, ik kan het goed zien, ik sta stil te kijken tenslotte. Is ook niet gek dat ze die bocht zo langzaam neemt, tenzij ze door een vreemde speling van moeder natuur drie handen heeft, heeft ze geen hand vrij om te sturen. Nog knap dat ze de bocht haalt.

Want met in de ene hand een sigaret en in de andere een mobiele telefoon, tegen het oor gedrukt, is sturen erg moeilijk. Dat blijkt ook als ze heel langzaam optrekt. Schakelen zal ook wel moeilijk zijn.

Ze hoeft niet zo hard te rijden, je mag hier maar 60 km/u. Maar om nou als je vijftig rijdt ook nog eens honderd meter voor de verkeersdrempel op de rem te gaan staan. Via de achterruit en haar eigen spiegel is goed te zien dat ze nog steeds twee handen nodig heeft voor andere zaken dan autorijden.

De weg is te smal om in te halen. Ik zou het ook niet durven, haar lijn is niet bepaald recht te noemen. Een wiel in de berm, dan weer terug. Slingeren, te zacht rijden. Het is dat ik bijna thuis ben, ik zal me maar niet te veel ergeren. Maar een gevaar is ze zeker.

Straf: Verplicht stoppen met roken en pas als ze twee jaar rookvrij is, opnieuw rijexamen laten doen. Dat ze een verbod krijgt om zelfs maar een mobiel mee te nemen in de auto, lijkt me logisch.