Tags

, , ,

Niets, maar dan ook echt helemaal niets, heb ik met carnaval. Verkleden en vreemdgaan, het staat ver van me af. Ook bier drink ik niet. En dan begin ik niet eens over de extreem foute muziek. De komende maand is dan ook niet eenvoudig voor me.

Toch aandacht voor een van die erg foute carnavalskrakers. Vorig jaar overleed namelijk een plaatsgenoot van me, Jan Brunnekreeft, beter bekend als Jan van de Zon. En die scoorde in 1975 zo maar een carnavalshit. Ik was dus een jaar of vijf, maar kan me het nummer goed herinneren. Al was het alleen maar omdat carnaval op die leeftijd nog wel leuk is en omdat je elk jaar met dezelfde muziek wordt geconfronteerd, vernieuwing is uit den boze bij dit Roomsche feest.

Mocht je Roekie Zoekie willen beluisteren, dan kan dit via deze compilatie uit 1977. Nummer 11 en dan op het pijltje achteraan klikken.

Het schijnt dat Jan niet al te veel heeft verdiend met zijn hit. Er gaan zelfs geruchten dat hij zelf zo veel exemplaren kocht en die op zolder gooide, dat hij wel in de hitlijsten terecht moest komen. Ik weet niet of het waar is. Misschien is het juist wel leuker als dat klopt.

Jan was een verteller, waar ik helaas te weinig naar heb mogen luisteren. Zijn hitje doet me niet zo veel. Zijn gemis in de lokale gemeenschap des te meer.

Advertenties