Tags

, ,

Bron: groetenuitrijnmond.nl

Eerst was Sinterklaas er. Toen was het kerstmis. Papa was jarig en daarna heel veel knal boem. En dan bent ik jarig. Morgen vroeg was het nog 4 nachtjes slapen. Toen drie nachtjes slapen en dan morgen vroeg bent ik jarig.

Als je jarig bent, dan krijg je allemaal cadeautjes. Dat is leuk. En dan komt iedereen taartje eten. En dan komen al mijn vriendjes en vriendinnetjes spelen. Ik vind jarig heel leuk.

Ik word al drie, dan ben je heel groot. Soms zegt papa of mama of oma nog ‘kleine meid’ tegen mij. Maar ik ben toch geen baby? Ik bent al heeeel groot. Ik zit ook al in de peutergroep op de crèche, niet meer op de gele groep. Ik doe ook netjes plasje en poepje op de weecee. Kan ik al zelf. Dan ben je toch groot? Ik hoeft niet meer luier. Alleen als ik naar bed ga, dan wil ik nog wel een luier. En tellen kan ik ook. Niet als Woezel, die zegt nog een, twee, vijf. Dat is niet goed. Een, twee, drie toch?

Op de crèche mocht ik ook trakteren. Cakejes en bellenblaas had ik meegenomen, samen met papa, in de auto. En toen deden alle kindjes zingen voor mij. Alleen was ik toen een beetje ziek. Gelukkig had papa mij toen opgehaald en kon ik lekker bij papa op de bank liggen. En mama kwam ook nog naast mij liggen in mijn bedje. Ik heb al een groot bed, ik ben zelf ook al groot. Bijna drie!

Linde is ook al drie. En papa was morgen vroeg ook jarig, papa is ook drie. Gijs niet, Gijs is vier. En ik word drie. Ik hoop dat ik heel veel cadeautjes krijgt.