Tags

, , , ,

Ik ben zo trots op Nederland. Een land waar we christenfundamentalisten in de regering hadden en nu een minderheidsregering hebben die gedoogd wordt door een anti-islamatische partij. Een land waar we volledig geïntegreerde
tieners alleen terugsturen naar een land waar ze ooit vandaan kwamen. Een land dat miljoenen uitgeeft aan de ontwikkeling van een vliegtuig dat al gedateerd zal zijn als het ooit de lucht ingaat.

Een land dat onder het mom van civiele missie militairen naar Kunduz stuurt, om politieagenten te trainen die ondertussen liever martelen. Als het maar geen militaire missie heet. Een land waar een cartoonist wordt gearresteerd vanwege zijn werk.

Ik ben zo trots op dit land dat graag Europse verdragen schendt om illegalen te kunnen opsluiten zonder dat degene de wet heeft overtreden. Waar legale werknemers uitgebuit worden door tuinders. Het land waar sinds 1985 vier keer zo veel mensen worden opgesloten, een dubieuze tendens volgend van de VS en het VK.

Trots ben ik op dit land met die VOC mentaliteit dat in de top drie van wapenexporterende naties staat, per hoofd nog meer dan de VS. En geen land ter wereld waar zo veel mensen worden afgeluisterd als in mijn Nederland, nog een reden om trots te zijn. Land waar we een wet aannemen en die vervolgens massaal negeren. En als we dan wel controleren, worden de controleurs mishandeld.

Goh Rita, wat ben ik Trots op Nederland. Jij ook nog steeds?