Tags

, , ,

Beetje ondergesneeuwd in door het overgehypte nieuws van vorige week, heeft de NS meer goede berichten.

Volgens Spits (ik zit wel eens in de trein tegenwoordig) overweegt de NS een contactrubriek te starten op internet. Vroeger hadden ze nog het blad Rails, daarin elke maand een aantal mislukte flirts, hopend dat ze het alsnog goed konden maken.

Spits over treinflirt

Bron: Spits

Het artikel heeft het over 4376 nieuwe romances in de trein. Een prachtig exact aantal. Hoe is dat gemeten? Wie heeft dat bijgehouden? Moet je je melden bij de NS als je in de trein iemand bent tegengekomen? Tellen vreemdgangers ook mee? One night stands, waarbij van romantiek weinig sprake is? Herhalingsromances? Is het een gemiddelde over meerdere jaren of zijn er elk jaar toevallig even veel? En waar ligt de grens van een romance, is een vluchtige maar gepassioneerde afscheidskus op het perron al genoeg? Twaalf per dag vind ik een behoorlijk hoog aantal, maar dat zal aan mij liggen. Zijn er zoveel vertragingen dat mensen automatisch nader tot elkaar gekomen, in de categorie gedeelte smart, met een romance als gevolg?

Overigens mag worden betwijfelt of de NS succes heeft. Er bestaan al dergelijke sites namelijk:

Treinflirt
Treinflirt (via Twitter)
NS Flirt

Als zo vaak heeft de NS een idee dat al achterhaalt is voordat het uitgevoerd wordt. Ik heb nog wel een idee voor de NS: betaalbaar en comfortabel openbaar vervoer dat er voor zorgt dat ik op tijd op mijn bestemming aankom.

Maar boven alles ben ik benieuwd naar het onderzoek waarin men kwam op 4376 romances per jaar.