Tags

, , ,

Toen ik net mijn computer aanzette en de berichten op Twitter voorbij zag komen, werd ik even droevig. Nederland heeft namelijk maar een echte blueszanger en die blijkt vandaag te zijn overleden. Harry Muskee, beter bekend als Cuby van de band the Blizzards.

Ik werd fan tijdens mijn studietijd, toen ik Muskee een tweemetersessie hoorde doen op de radio. Alleen de aankondiging was al genoeg voor mij. Het nummer droeg Muskee op aan zijn drinkebroer Riekus Waskowsky, de schrijver van de legendarische gedichtenbundel ‘slechts de namen der grote drinkers leven voort’ en vervolgens met het geweldige nummer Brother Booze kwam:

Bijna een decennium geleden, toen bloggen in het Nederlands nog niet bestond, schreef ik al eens over Muskee op mijn LiveJournal in de serie Concert Memories.

Meer over Harry Muskee via Geschiedenis24 of bij Edned van RTV Oost. Harry Muskee is zeventig jaar geworden. Net als van grote drinkers zal zijn naam voortleven. Ik ben blij dat ik hem zowel solo als met Cuby and the Blizzards meerdere keren heb mogen bewonderen. Mijn favoriete nummer: