Tags

Eigenlijk heb ik altijd al aanleg gehad. Toen ik nog niet kon lopen, een paar weken voor mijn eerste verjaardag, klom ik al naar boven bij opa en oma. De trap opklimmen is namelijk helemaal niet moeilijk.

Klimmen is leuk, je kunt bijna overal wel bovenop terecht komen. Nu is niet alles even geschikt om op te klimmen, maar dan moet je gewoon slim zijn. Je pakt een stoeltje, een krukje, een grote stoel of een trapje. Of een aantal achter elkaar, dat kan ook. En met wat hulp kom je er dan ook wel. En zo kun je gewoon dingen pakken die papa en mama ergens hebben neergelegd waar ik er niet bij kan. Soms liggen er snoepjes of chipjes op het aanrecht. Dan moet je dus wel klimmen.

Of je gebruikt een stoel om bij de deurkruk te komen. Want sinds ik in een groot bed slaap (zonder speentje, ik ben een grote meid), is de deurkruk op mijn kamer ineens een stuk hoger. Maar als je dan de stoel pakt, dan kun je er nog gewoon bij. Alleen heb ik het vermoeden dat papa en mama liever niet hebben dat ik zelf uit mijn kamer ga. Vaak wil ik ’s middags niet meer slapen, dus dan klim ik uit bed en ga ik zelf naar beneden. Dat mag wel niet, maar in bed liggen overdag is niet leuk.

Eigenlijk is klimmen altijd goed. Bij de gym mag ik ook vaak klimmen. Vin’ ik leuk!

 

Advertenties