Tags

, ,

Ik loop achter met veel gadgets. So is een Tomtom/satnav nog niet in mijn auto aangetroffen. Meestal geen probleem, ik ken de weg vrij goed in de buurt, kan ook goed kaartlezen, dus ik kom er meestal zonder problemen. Soms moet ik echter op stagebezoek op plekken waar ik de weg minder goed ken. Dus gebruik ik dan meestal de routeplanner van de ANWB. Extra voordeel is dat sinds de laatste update van die site ik niet eens de adressen eerst hoef op te zoeken, een kleine koppeling met de Gouden Gids of Telefoongids en de site zoekt het voor mij uit.

Vorige maand moest ik eerst in Holten zijn, daarna in Amersfoort. Ik plan mijn route en druk automatisch op printen. Bij de printer zie ik iets vreemds.

Amersfoort Reims

De eerste dertig kilometer klopt nog, maar dan buigt de route zuidwaarts, terwijl Amersfoort echt gewoon een rechte lijn westwaarts hoort te zijn. Na 410 kilometer passeer ik de grens van Luxemburg en Frankrijk. Anderhalve bladzijde later sla ik de Rue de la Gare linksaf op en moet dan nog 2.8 km rijden om te komen bij het Amersfoortse filiaal van de organisatie die mij deze routeplanner ter beschikking stelt.

Ik probeer het nog eens met hetzelfde resultaat. Via een andere routeplanner vind ik de juiste route alsnog, maar vreemd blijft het. Een week later zit hetzelfde foutje er nog in. Toch ben ik benieuwd naar 1 ding. Volgens de afdeling personeelszaken moet ik deze site gebruiken om het aantal kilometers voor mijn woon-werkverkeer aan te tonen. Dat die over een zandweg gaat waar ik niet eens mag rijden, bleek niet van belang. Zou ik nu ook de 491,4 km mogen declareren voor dit stagebezoek? Heen en terug toch bijna 983km. Ik ben bang van niet.