Tags

, , , ,

 

Na Costa Rica was Panama weer een grote overstap. Offshore banking en vooral het kanaal hebben het land iets rijker gemaakt dan de rest van de kleine landjes waar ik al maanden doorheen reis. De mensen niet perse vriendelijker. In Nicaragua had ik mijn vlucht al geboekt naar Venezuela, dus ook in Panama had ik niet al te veel tijd. Het alternatief, over land naar Colombia via de Darien gap is niet echt aanlokkelijk. De kans een guerilla trainingskamp tegen te komen schijnt niet klein te zijn. De kans dat te overleven weer wel. Dan maar vliegen en dus een beperkte tijd om Panama te zien. Weer een week om een land te bekijken, het betekent keuzes maken.

Anders dan in Costa Rica heb ik echter bij Panama niet het idee dat ik veel gemist heb. David was de eerste stad, niet heel bijzonder, wel leuk. Maar vlak bij die stad liggen de bergen, het dorpje Boquete, wel heel mooi. Ook niet ver van David de rumfabriek van Carta Vieja, waar ik vijf jaar geleden al over schreef.

 

Daarna tot de hoofdstad veel plekken die ik snel vergeten ben, niet zonder reden denk ik. De stad Panama daarentegen was weer wel erg mooi. Vooral de oude stad, Casco Viejo of San Felipe, stond al eerder op mijn weblog. Alleen daarom al is Panama wel de moeite waard. Een bezoekje aan het beroemde (of toch beruchte) kanaal ontbrak natuurlijk niet.

View Gerbie on tour 2 in a larger map

Volgende keer verder vanuit Venezuela.