Tags

, , , , , ,

Flemish fieldsGisteravond hebben alle voetballiefhebbers gezien dat het mooiste voetbal ook goed genoeg is om te winnen. Dat niet elke voetballer een atleet hoeft te zijn die vaak in de sportschool zit. Dat kleine kereltjes die heel goed kunnen voetballen eigenlijk veel leuker zijn om naar te kijken. En dus waren we gisteren blij met Barcelona.

De mooiste beelden komen echter niet uit het topvoetbal. Fotograaf Hans van der Meer heeft al jaren het patent op de allerbeste foto’s. Eerst alleen op zondagochtend in Nederland, resulterend in het boek Hollandse velden, later in de rest van Europa via het boek European fields. Hij maakte nog meer schitterende fotoboeken, ik ga niet eens een poging doen de foto’s te beschrijven. Klik maar op de links en oordeel zelf.

Hij is ook de inspiratie voor de categorie op dit weblog die ik te zijner ere Van der Meest heb genoemd. 35 foto’s na bijna vier jaar, genomen her en der, tijdens vakanties, reizen, werkgerelateerde excursies en dagjes weg. Maar Van der Meer heeft natuurlijk ook niet stilgezeten en presenteert de overtreffende trap. Een film van ruim 23 minuten, opgenomen in Vlaanderen met de titel Flemish fields. (klik bovenaan op video). Voor elke voetballiefhebber, maar eigenlijk voor iedereen. Kijken!