Tags

, , ,

DodevissenmuseumVorige week lag er een boek in mijn brievenbus. Niet heel uitzonderlijk, ik bestel wel vaker boeken, doe wel eens mee aan een zogenaamde ‘boekring’ en ruil wel eens een boek met iemand die niet op fietsafstand woont.

Deze keer was het wel bijzonder omdat dit boek een heus recensie-exemplaar betreft. Na honderden beunhaasrecensies in de afgelopen tien jaar, leek het uitgeverij Karaat wel wat om ondergetekende te promoveren tot recensieblogger. Naast de officiële recensies besloot de behoorlijk nieuwe uitgever om eens op het internet te zoeken naar wat mensen die ook wel een stukje willen schrijven over een boek.

Ondergetekende werd uitverkoren en dus ligt ‘Het dodevissenmuseum’ van Charles D’Ambrosio nu bovenop Mount TBR (To Be Read) om te lezen zodra ik door mijn huidige boeken heen ben. Aan de recensie worden geen voorwaarden gesteld (terecht), dus wanneer de recensie hier verschijnt is nog even afwachten. Zoals de goede lezer zal hebben gezien was de laatste boekrecensie er nog eentje die ik in 2010 had gelezen, dus liggen de eerste twaalf boeken die ik dit jaar las ook nog te wachten op de stapel ‘te recenseren, dan opbergen’.

Maar hou deze site in de gaten, binnenkort de eerste officiële recensie van ondergetekende. En in ieder geval een gratis boek 😉