Tags

, , , , , ,

Op dit moment genoeg spanning in de Nederlandse competitie, al zullen er buiten onze landsgrenzen niet veel geïnteresseerden zijn. Wel kijkt de hele wereld naar de vier wedstrijden die Real Madrid en Barcelona in drie weken tijd spelen. Het viel allemaal niet mee. De competitiewedstrijd was saai, de bekerfinale vooral hard en de eerste wedstrijd in de Champions League werd beslist door een rode kaart. Eentje waar veel discussie over was. Volgens de Madrilenen raakte Pepe niets. Op het weblog van Edwin Winkels kun je lezen over het manipuleren van videobeelden.

In Engeland laten ze zien hoe voetbal en kunst vele raakvlakken hebben, middels deze animatie.

Aanstaande dinsdag dus de laatste keer dit seizoen dat de twee Spaanse grootmachten elkaar binnen de lijnen kunnen bestrijden. Her en der merk je de tendens om te kiezen voor Real Madrid. Het te goede, te steriele, te perfectionistische spel van de Catalanen wordt als vervelend ervaren. Zelfs mensen wiens voetbalkennis ik hoog acht, hopen dat Barcelona niet alles wint. Ik snap dat niet.

Tenzij je fan bent, kiest toch elke liefhebber voor het mooie aanvallende voetbal? En dan begin ik niet eens over die extreem vervelende Portugese trainer.

Voor al die sceptici dus nog maar een keer de beelden van de mooiste clasico van dit seizoen. Die in November. Toen in Camp Nou Barcelona vijf keer scoorde. Niet eens geflatteerd.

Geniet van de beelden.