Tags

, , ,

Auto Liebrand Uit privacyoverwegingen zal ik niet vertellen waar, maar dat ik de roze auto niet in een visioen zag bewees mijn google zoekopdracht. De foto hiernaast bewijst het. Er rijdt iemand vrijwillig in dit gedrocht rond.

Nu weet ik dat het in een Gay Pride parade gebruikelijk is om roze als belangrijkste kleur te kiezen. Behalve in Amsterdam waar de grachten gebruikt worden, kan ze overal meerijden met haar speelgoed. Waarmee ik overigens niet wil suggereren dat de kleur van haar auto iets over haar seksuele voorkeur zegt. En al helemaal niet wil ik daarover een oordeel geven, er aan denken gaat me al te ver.

Maar wie haalt het nou in haar hoofd om met zo’n lelijke auto te rijden? Een sticker op de zijkant vertelt het me. De eigenaresse heet Jeannine Liebrand en zit namens de PvdA in de provinciale staten van Gelderland. Het is dus een auto uit verkiezingstijd. Maar kan iemand haar dan even vertellen dat die verkiezingen zijn geweest? Dat ze haar bolide weer gewoon blauw of zwart mag laten spuiten?

Mevrouw Liebrand is erg actief op allerlei sites. Twitter, LinkedIn, Facebook, zelfs WikiPedia, de site van haar PvdA.

Ze loopt de halve marathon in 1 uur 37, daarvoor neem ik mijn petje af (hou ik haar nog geen vijf kilometer bij..). Wil graag in de politiek blijven, want na haar mislukte poging om in de gemeenteraad van Nijmegen te komen, lukte het haar wel om in de Provinciale Staten van Gelderland gekozen te worden. Ze vind de Top 2000 zo leuk dat ze een heel verhaal schreef over het nummer Distant Drums (ik ken het niet) en is in te huren als consultant.

Het zegt me allemaal niets, het verhaal achter die oerlelijke auto kom ik nergens tegen. Jeannine, ben ik echt de eerste die je vertelt dat die roze auto pijn doet aan mijn ogen?