Tags

, , ,

Deze week werd bekend gemaakt dat de Belgische schrijver Tom Lanoye volgend jaar het boekenweekgeschenk (Volkskrant) mag schrijven (al gok ik dat hij daar dit jaar al mee begint). Voor mij een reden om bij het digitaliseren van mijn cassettebandjes even de volgorde te vergeten en het bandje te zoeken dat ik ooit bestelde bij de publieksservice van de VPRO. Wanneer je een aflevering had gemist, kon je voor 10 gulden (ik weet het gironummer zelfs nog) een bandje bestellen. Daar heb ik een aantal keren gebruik van gemaakt.

Een van die bandjes was een uur lang de Vlaamse schrijver, waarvan ik toen net 2 boeken had gelezen. Als eerste Een slagerszoon met een brilletje en daarna ook Alles moet weg. Beide schitterende boeken. De beslissing om twee weken zakgeld te besteden aan het bandje was dan ook niet moeilijk.

De opname genaamd “Nederlandse Café’s” had vier korte verhalen, voorgelezen door de zanger zelf. Het mooiste was het verhaal dat hij zelf “Epilepsie in de Middeleeuwen” noemde, maar wat eigenlijk de titel van het bandje verklaarde, het verschil tussen Nederlandse en Vlaamse café’s. Schitterend verhaal.

Daarom, voor de liefhebbers, in twee delen, zelf te downloaden om alvast te genieten van de schrijver wiens boek elke boekenliefhebber volgend jaar maart gratis op zal pikken.

Download 03 Epilepsie in de middeleeuwen

Download 04 Epilepsie in de middeleeuwen (vervolg)

En als we het toch over Tom Lanoye hebben. Mocht iemand op een boekenmarkt of in een leuk winkeltje het boek De Canadese muur tegenkomen dat hij samen met een andere favoriet van mij (Herman Brusselmans) schreef, dan heb ik daar wel een paar tientjes voor over.

Advertenties