Tags

, , , , , ,

Na de schitterende tweede goal van Theo Janssen gisteravond is FC Twente weer koploper. Daarmee automatisch ook de favoriet voor de titel. Het zou zo maar kunnen dat ze op 15 mei in Amsterdam kampioen worden. Erg vervelend voor een Twentse Ajacied.

Ooit was dat wel anders. Gelukkig kan ook Abubakari de Vries (schitterende naam overigens) zich dat ook herinneren. En ook al was hij niet in het Diekman op die memorabele middag in 1985, hij heeft de knipsels goed bewaard. Met Cruijff als trainer won Ajax met 1-8. Ik zat die middag wel in het stadion. Als jochie met een Twents accent en een voorkeur voor die mooie voetballers uit onze hoofdstad. In het vak waar ik zat gingen de eerste supporters al voor rust naar huis. Met schitterende zelfspot werd ze verwijtend nageroepen : “Wog-ie nit op de gliekmaker” (wacht je niet op de gelijkmaker), vlak na de 0-4.

Het werd uiteindelijk 1-8, zoals we in het plakboek van Abubakari ook kunnen lezen. Ik ging als een van de weinigen tevreden naar huis die middag.

Een van de uitblinkers die middag was linksbuiten Rob de Wit. Vorige week was de dubbele confrontatie met de Hongaren een geweldige reden om onderstaand fragment nog eens te laten zien op televisie. Het gebeurde een aantal keer. Maar omdat het zo’n schitterende actie is, doe ik graag nog een keer mee:

Eerder dat seizoen zag ik Van Basten vijf keer scoren in Almelo, waar ook Heracles met 1-8 de bietenbrug opging. Als Ajax-fan heb ik het zwaar de laatste jaren als je die uitslagen terugleest…