Tags

, ,

Ook ik ben geen heilig boontje. Ik heb wel eens een foto gemaakt tijdens het rijden. Maar ik erger me steeds vaker aan medeweggebruikers die asociaal gedrag vertonen en daar mee wegkomen. U kent het allemaal. Slingerend rijden omdat je geen hands free hebt. Inhalen waar het echt niet kan. Parkeren waar velen er last van hebben. Tijd voor actie. De rijdende rechter begint daarmee, rapporteert over asociale weggebruikers en bedenkt een alternatieve straf. Een officiële straf zal er wel niet inzitten.

Photobucket - Video and Image Hosting

Datum: 18-3-2011
Tijd: 17.28 uur
Plaats: Hengelo, Bedrijventerrein Westermaat Zuidwest
Dader: Zwarte BMV 118d (05- SG – KF)
Situatie:
Eind van de middag, iedereen wil naar huis. Het bedrijventerrein heeft slechts een ontsluitingsweg. File dus, omdat het stoplicht maar een paar auto’s tegelijk er door laat.

Ik kan het stoplicht nog niet eens zien, zo ver weg sta ik al stil. Bij een zijweg zie ik dat iedereen aan het ‘ritsen’ is. Formeel hoeft dat niet, ik rij op een voorrangsweg namelijk. Maar goed, wie ben ik om moeilijk te doen?

De meneer die voor me schiet, kijkt niet eens op zij. Een handgebaar of een hoofdknik is wel het minste wat ik verwacht. Kleine moeite toch?

Maar ik zie al waarom hij te druk is om op zij te kijken. Er zit een hondje op schoot van de bestuurder. Het is meer het type beest dat onder de knaagdieren zou passen qua grootte, maar het is overduidelijk een hond op schoot. Het verklaart ook waarom meneer zo ver naar achteren zit, dat het onmogelijk is om de eerste tien meter voor de auto te zien.
Hij zit niet eens alleen in de auto, zelfs dat excuus kan hij niet gebruiken. Maar waarom ga je dan jezelf, je favoriete ongedierte, je medepassagier en andere weggebruikers in gevaar brengen door een onvoorspelbaar wezen op schoot te nemen? Is autorijden nog niet gevaarlijk genoeg?

Straf: Een jaar vrijwilligerswerk in een dierencrematorium.