Tags

, , ,

Rijles vanaf 16,5 jaar: RTL

130km per uur rijden: Volkskrant

Keuring voor oudere automobilisten naar 75: Nu.nl

Wanbetalers raken auto kwijt: Binnenland.nieuws.nl

Autosalon geopend: Echo

Toch wegenbelasting voor milieuvriendelijke auto’s: Elsevier

Zes berichten uit het nieuws van de laatste tijd. Een overeenkomst. De VVD is compleet geobsedeerd door auto’s. Uit elk nieuwsbericht spreekt de voorkeur voor asfalt en olie. Ergens is er iets mis gegaan in de hoofden van de liberalen. Het liefst waren ze nog kind en speelden ze met dinky toys, zo lijkt het.

Terwijl elders in Europa de Spanjaarden langzamer gaan rijden, in Duitsland steden vieze auto’s weren en in London al jaren de congestion charge moet worden betaald om de stad in te mogen rijden, denkt de VVD blijkbaar nog dat het land gebaat is bij meer jongere en meer oudere chauffeurs op veel meer asfalt.

De partij van de vrijheid en democratie heeft nog steeds niet door dat de auto als vrijheidssymbool op het platteland van de Verenigde Staten en Australië een andere vrijheid is dan stilstaan met vier rijen naast elkaar in de Randstad in je eigen auto.

Dat de olie over een aantal decennia op is, lijkt geen punt van discussie meer. Slechts of het 40 of 70 jaar duurt is nog niet bekend. Maar in een wereld waarin steeds meer olie nodig is, zeker gezien de ontwikkeling van dichtbevolkte landen als China en India, waar het grootste deel van de olie wordt gevonden in landen met dubieuze regimes (Iran, Saudi Arabië, Verenigde Staten, Venezuela en Irak) en waarin de auto helaas nog steeds een statussymbool is, moet toch zo langzamerhand nagedacht worden over de toekomst. De VVD laat zien dat het hier en nu belangrijk is, maar dat onze kinderen in de toekomst onze problemen van een vervuild milieu, een olieverslaving en een onderontwikkeld openbaar vervoer maar moeten oplossen.

Bedankt Charlie en vrindjes!

p.s. leestip: Gridlock