Tags

, ,

Ik weet niet eens hoe ik ze moet noemen, maar ik zie ze steeds vaker tegenwoordig. Scooters waarmee je maximaal dertig kilometer per uur mag rijden. Het blijkt dat je op die gevaartes geen helm hoeft te dragen.

Degenen die een genuanceerd en weloverwogen betoog verwachten, verzoek ik hier te stoppen met lezen.

Het helpt niet dat ik regelmatig door Almelo rij, fiets en loop. Want ik heb nog nooit iemand op zo’n ding zie rijden waarvan ik het vermoeden heb dat die het theorie-examen van een rijbewijs zou kunnen halen. Er zitten er echter genoeg op waarvoor ik zeker weet dat ze geen passende helm kunnen vinden.

Waarom trekt dit apparaat zo veel randdebielen aan? Waarom bestaan die dingen überhaupt? Waarom is er geen verkeersregel die deze idioten van de straat houdt? Zelfs op een skipiste word ik geacht een helm op te zetten tegenwoordig, maar de eerste de beste driekwarter mag zonder helm alles en iedereen in gevaar brengen op zo’n scooter die geen scooter is.

Nu snap ik ook de nuance dat bij deze bestuurders het vermoeden bestaat dat een helm geen bescherming biedt tegen een eventuele hersenschudding bij een noodgedwongen producttest van het hoofddeksel, maar moeten we daarom de rest van het verkeer risico laten lopen?

Afschaffen dus die dingen of verbieden, voordat het uit de hand loopt.