Tags

, , ,

Het duurde anderhalf jaar voordat de parkeergarage open was. Toen mochten we er wel parkeren, maar werkte de slagboom niet. Maanden lang stond er de hele dag een stagiaire beveiliging te koukleumen en moesten we een plastic kaartje omhoog houden om binnen te komen.

Sinds een tijdje werken de slagbomen wel en hebben we een pasje nodig om binnen te komen. Niets mis mee. Onlangs werden we verrast en kwamen we bij de deur naar de lift nog een plek tegen waar het pasje nodig bleek. Zonder ging de deur niet meer open. Toen begon het mij te duizelen. Waar is die extra controle voor nodig?

1. Je kunt het gebouw op meerdere plekken binnenkomen, alleen al op de begane grond zijn vier ingangen, permanente controle is daar niet. 

2. Aan de andere kant van de parkeergarage zit een trap zonder controle. Weer in een andere hoek idem. Slechts 1 deur heeft een dubbele controle.

3. Wanneer ik voor die deur sta ben ik bijna zonder uitzondering al door de slagboom gekomen en heb ik dus een pasje. Anders stond ik daar niet. 

4. De uitzondering is wanneer ik vanuit de begane grond een trap heb genomen en nu niet met de lift naar boven kan. Volgens mij kan ik dan via eerder genoemde trap alsnog terug de rest van het gebouw in.

Ik kan niet anders concluderen dat dit de meest onzinnige verspilling van het toch al krappe budget van het instituut is. Maar ik zal het vast wel weer verkeerd zien.