Tags

, , ,

In de uithoeken van het internet vindt men de meest gepassioneerde hobbyisten. Zij die vroeger op zolderkamertjes zaten, kunnen nu soortgelijken zoeken over de hele wereld. Stilletjes hopen ze dat ze ook anderen kunnen interesseren. Meestal lukt dat niet.

Een vreemde hobby die ik nooit begrepen heb zijn de treinspotters. In de regen liggen wachten met een camera met flinke zoom om dan het nummer van een treintoestel in een schriftje te noteren. Het zal vast wel zijn charme hebben, ik heb het alleen nooit gevonden.

Daaraan gelinkt kwam ik echter de site tegen van mensen die stationsfoto’s verzamelen (Stationsweb). Die vind ik al een stuk leuker. Want die kun je ook gebruiken als naslagwerk. Zo kwam ik er vele foto’s tegen van Station Goor West.

Bron: Stationsweb

Vage herinneringen heb ik nog een het tracé van het spoor Hellendoorn – Neede, vlak bij het huis van mijn grootouders. Het station is afgebroken toen ik net geboren was, op die plek staat nu een grote supermarkt. Een stukje historie van mijn geboortedorp dat dus een kwart eeuw lang liefst twee stations had.

 

Bron: Stationsweb


 

Een leuke foto van het Tuindorp, nog steeds herkenbaar als je er nu komt, met het station op de achtergrond.

Soms is het wel eens leuk de uithoeken van het internet te bezoeken.

Voor de liefhebber: Station Goor West op Stationsweb.

Advertenties