Tags

, , , , , ,

 

Miel Vanstreels - FietsvariantenMiel Vanstreels – Fietsvarianten

Een van de leukste websites die je als wielerliefhebber kunt bezoeken is Fietsvarianten van Miel Vanstreels. Miel, een geboren Belg, maar al jaren woonachtig in Maastricht schrijft vooral leuke stukjes over wielrenners van vroeger, maar ook over zijn eigen fietstochten in binnen- en buitenland, verhalen over zijn fietsende vader en schrijft daarnaast nog eens leuke gedichten.

Die gedichten zijn al gepubliceerd in De Muur, in bundels door hemzelf uitgegeven en op posters bij tentoonstellingen. Dit boek is een verzameling verhalen, blogjes en gedichten, waarin Vanstreels laat zien dat hij een echte liefhebber van de mooie wielersport is, maar ook dat hij veel betekenis kan leggen in weinig woorden. Want de overeenkomst tussen zijn verhalen en zijn gedichten is dat Miel niet verweten kan worden veel woorden te gebruiken.

Dit boek is een prachtige verzameling, ik heb met veel plezier verhalen gelezen of teruggelezen (ik volg zijn site al een tijdje). Enige verwijt dat hem gemaakt kan worden is dat de volgorde niet altijd even logisch is, dat het onduidelijk is waarom sommige gedichten gegroepeerd staan, andere tussen de verhaaltjes door. Ook de inhoudsopgave achterin geeft daar geen duidelijkheid over.

Al met al is Vanstreels een van de beste schrijvers in het Nederlandse taalgebied als het over wielrennen gaat. Je mag hem dus niet missen als je van die sport houdt.

Citaat: “Drie dagen na de begrafenis koerste Haarie in Genk. In de laatste ronde zette hij zich met een verbeten gezicht op kop van het voltallige peloton. Achter hem hield iedereen eendrachtig de pedalen stil. Na de huldiging fietste Haarie meteen door naar het kerkhof om de bloemen op het graf van z’n amper 48 jaar geworden vader te leggen.” (blz. 155)

Nummer: 10-047
Titel: Fietsvarianten
Auteur: Miel Vanstreels
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 192 (8493)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 978-90-811145-1-6

Meer Miel:
Behoedzaam dansen op pedalen (mijn recensie)
De Muur 26
Website Fietsvarianten
Miel’s boeken bestellen?