Tags

, , , , , , ,

 

Dimitri Verhulst - Essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub Standard de LiegeDimitri Verhulst – Essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub Standard de Liege

Sympathiek idee, de literaire juweeltjes. Goede schrijvers voor weinig is het idee. Klein formaat, hardback en volgens mij een eer om gevraagd te worden als schrijver. Ik heb er meerdere in de kast staan, ook al meerdere gelezen. Het is leuk als een introductie van iemands werk. Een schrijver die je wel kent, maar nog niet gelezen hebt.

Het grote nadeel is dat je de schrijver nadien nog niet echt kent. Je hebt wat korte verhalen gelezen en dat is het dan. Sterker nog, ik vind de boekjes eigenlijk een teken van de tijd. Geen tijd om eens rustig te zitten, een goed boek neemt te veel tijd in beslag, dus neem ik maar een ‘zapboekje’. Jammer. Ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Gooi wat verhalen uit een of twee andere bundels samen, kaft eromheen en noem het een boek. Schrijf je geen korte verhalen, dan neem je een fragment uit een roman en je hebt hetzelfde effect.

Gelukkig besloot Dimitri Verhulst met die trend te breken. Hij schreef wel een nieuw verhaal voor de reeks. Maar dan nog had ik het liever als lang verhaal gezien in een aflevering van Hard Gras, dan als zelfstandig boek in de reeks literaire juweeltjes. Toch is het zeker leuk om te lezen over de schrijver als voetbalfan, hoe hij zich met de massa vereenzelvigt, hoeveel plezier hij heeft in het bezoeken van wedstrijden. En als Vlaming een club uit Luik supporteren is natuurlijk geen logische keuze.

Citaat: “Maar net zoals een fanatieke krantenlezer het kan verkiezen geen abonnement te nemen op zijn dagblad omdat hij gehecht is aan het haast rituele bezoek aan een krantenwinkel, zo ga ik graag in de rij staan om een toegangsticket voor een bepaalde wedstrijd te veroveren. (blz. 36)

Nummer: 10-039
Titel: Essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub Standard de Liege
Auteur: Dimitri Verhulst
Taal: Nederlands (Vlaams)
Jaar: 2009
# Pagina’s: 63 (7023)
Categorie: Sport (Voetbal)
ISBN: 978-94-90043-04-9

Meer van Dimitri Verhulst:
Mevrouw Verona daalt de heuvel af
De helaasheid der dingen
Problemski hotel
Godverdomse dagen op een godverdomse bol