Tags

, , ,

Zeg eens eerlijk, had u ze goed geschreven in een dictee? Ik niet. Gisteravond was ik een van de zes deelnemers namens mijn woonplaats Goor in het Hofdictee. Strijdend tegen de andere kernen van de Hof van Twente haalden we gezamenlijk een derde plaats, net in de top helft dus van de zes teams.

Maar bovenal hebben we een gezellige avond gehad. Zonder twijfel waren wij het team met het hoogste ‘dram-gehalte’. Navertellen is meestal niet zo leuk, maar ga er maar van uit dat we een hoop lol hebben gehad. In tegenstelling tot de mevrouwen en meneren van Delden die uiteindelijk wel wonnen, werden wij gewoon met naam en toenaam aangekondigd.

Voor en na het dictee hebben we ons afgevraagd of er in Bentelo zes mensen wonen die de middelbare school hebben afgemaakt. Of de subsidie voor het Maarkels cultureel centrum niet naar beneden kon, de verwarming stond roodgloeiend. We konden geen reden vinden waarom wij team twee waren. Niet op grootte, niet op alfabet, ook de score van vorig jaar was geen oorzaak. En volgend jaar willen we het graag in het Twents doen, maar alleen als iemand uit Enter het wil voorlezen.

Tussendoor moesten we zeven prachtige zinnen opschrijven over Twentse volksfeesten, al zat de consciëntieuze biljarter er volgens mij een beetje geforceerd ingepropt. Ik weet ook niet wat een hovercraft op de kermis doet, ging de mist in met een ontbrekend streepje in gummi-jas, schreef hem onterecht wel in karaokeavond en werd door de voorlezende burgemeester op het verkeerde spoor gezet aangaande de friettent.

Uiteindelijk kwam ik uit op 27 fouten bleek achteraf. Daarmee mocht ik niet ontevreden zijn. Tweede van mijn team, vlak achter de prijswinnaars, een leuk debuut. En toen de prijsuitreiking al was geweest kwamen we er achter dat onze teamcaptain het beter had gedaan dan de prijswinnares die al naar huis was. Hilariteit alom en ongetwijfeld voer voor een mooie column in de TCTubantia binnenkort.

TcTubantia vandaag.

Goors nieuws bericht ook.

P.s. Overigens kent de spellingscontrole beide woorden in de titel ook niet aan de rode krinkeltjes te zien…
P.p.s. Ja, wie goed kijkt ziet mij in het filmpje zitten