Tags

, , , , ,

Ophef. Er blijken corrupte FIFA-leden te zijn. The Sunday Times heeft er twee gevonden die hun stem voor een kleine bijdrage wel willen aanpassen. Is het echt een verrassing? Wonen er katholieken in Vaticaanstad?

Al jaren zijn de geruchten over grootschalige corruptie rondom Blatter zo sterk dat het me verbaasd dat er überhaupt ophef ontstaat nu er stemmen gekocht dreigen te worden. We weten van het IOC al jaren dat het gebeurt, we weten dat Blatter op deze manier aan de macht is gekomen, dus zal het nu niet anders zijn.

Is het gek dat een arme Afrikaan zijn positie in de FIFA gebruikt om er zelf beter van te worden? Ik vind het niet. Wat ik wel erg vind, zijn de eisen die de FIFA durft te stellen aan landen die het WK willen organiseren. Belasting betalen doet de FIFA ook niet trouwens.

Om het te mogen organiseren moeten autobanen worden afgezet voor Blatter, moeten arboregels tijdelijk worden opgeschort en krijgen FIFA-medewerkers voor de duur van het WK strafrechtelijke immuniteit.

Dus terwijl Blatter met 140 langs de file rijdt, achterin zijn auto een minderjarig meisje verkracht, moet de Nederlandse politie het verkeer tegenhouden zodat hij toch nog op tijd bij de volgende wedstrijd kan zijn. Dat stadion is gebouwd door Aziatische arbeiders die 12 uur per dag werken in ploegen voor een onkostenvergoeding, zonder dat de Nederlandse overheid daar iets tegen kon doen.

Hoe absurd dat de Nederlandse regering niet meteen heeft gezegd dat we daar niet aan mee willen doen, maar nog steeds overweegt om met de FIFA in zee te gaan. Waarom heeft niemand het recht om de FIFA aan te klagen? Ik neem toch aan dat een organisatie die dit soort eisen stelt, voor een onafhankelijke rechtbank veroordeeld moet kunnen worden. Wie durft het op te nemen tegen deze maffiosi, al ken ik verhalen van criminelen (Christopher Dudus Coke, Pablo Escobar) die het beter voor hadden met het volk als de FIFA.

Blatter, hoofd van deze criminele organisatie, was het onderwerp van een documentaire van de KRO.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

Lees ook:
RTL over de corrupte leden
NRC over de eisen van de FIFA
Delen uit het bidbook

en tig artikelen elders op het internet…

Advertenties