Tags

, ,

Tien jaar geleden speelde ik voor het eerst. Fantasy Basketball. Via Yahoo kreeg ik een team van een aantal NBA-spelers en speelde met een groep voor mij onbekenden wiens spelers het beste presteerden. In Nederland is het nooit echt aangeslagen. Een aantal kranten heeft het geprobeerd. Ik geloof dat er her en der nog wat groepjes rond lopen die met spelers uit de Eredivisie hetzelfde doen. Bij mijn eigen voetbalclubje heb ik het een aantal jaren gedaan met spelers uit alle elftallen, maar na 2 succesvolle jaren is dat ook weer doodgebloed.

Ik ben dus aangewezen op Yahoo. En dat doe ik al jaren met veel plezier. In mijn debuutseizoen haalde ik meteen een trophy. 3e van de 12. Ik raakte verslaafd. Alle sporten waar Yahoo iets voor organiseerde en ik was er bij. De seizoenen volgden elkaar netjes op. Sommige sporten speelden tegelijk, maar dat was nooit echt een probleem. Ik speelde serieus bij de sporten die ik leuk vind (baseball, basketball), deed mijn best als ik het idee had dat het iets kon worden (hockey, golf) of deed maar wat omdat ik geen idee had (football, auto racing).

152 teams heb ik gehad volgens mijn fantasy profile. 38 keer daarvan won ik een trophy, tien keer winst. Daar ben ik niet ontevreden over. Genoeg om hoop te houden dat ik weer eens wat win, maar ook niet te vaak, zodat ik weet dat er behalve mazzel ook wat kunde bij nodig is.

Vanavond had ik een live draft. De start van het seizoen. Tien spelers, negen Amerikanen en een gekke Nederlander. Al 7 jaar spelen we samen, in de twee sporten die ik volg. 2005 was mijn topjaar. Ik won zowel MLB als NBA. Ik had moeten stoppen. Sindsdien kon het alleen bergafwaarts gaan. (dat deed het ook).

Vanavond (voor mij, voor mijn medespelers vanmiddag) hebben we allemaal weer 14 spelers gekozen die het komende NBA-seizoen tot een succes moeten maken. Tot het seizoen daadwerkelijk begint heb ik net zo veel kans als de andere negen. Daarna moet ik het waarschijnlijk weer afleggen. Vooralsnog regeert de hoop. Of de hoops, zoals onze league in het Engels heet.