Tags

, , , , , ,

 

De Muur 28De Muur 28 – Go Johnny, go!

Het voorjaarsnummer van het literair wielertijdschrift. Leuk begin door Bert Wagendorp. 36 mogelijke thema’s, er is er altijd een van toepassing. De reden waarom wielrennen zo mooi is. Renate Verhoofstad moet een stukje rijden vanuit Toscane, maar mag dan meehelpen met het druivenplukken op de boerderij van Francesco Moser. Ze kijkt tegen het achterwerk van de 58 jarige ex-renner aan en ziet er nog steeds een echte wielerkont in.

Wat gebeurde er in de Ronde van Vlaanderen 1977 tussen Maertens en De Vlaeminck? Een reconstructie. Ook de editie van 1985 krijgt bijzondere aandacht. Ook leuk was het te lezen dat renner Ludo Delcroix de Elfstedentocht ooit uitreed.

Actueler zijn de verhalen over Gerben Löwik en Remmert Wielinga. Alex Roeka en Willie Verhegge zorgen voor de poëtische noot. De Muur blijft leuk om te lezen.

Citaat: “De mooiste editie van de mooiste klassieker zit erop. Alle 24 helden die hem uitrijden, krijgen gelukwensen. Aan Jean-Marie Wampers, vanuit het niets nog naar een negende plaats gereden, is het niet besteed. ’Proficiat! Niks proficiat! Ze kan de pot op, die smerige ronde’, moet hij hebben gegromd.” (blz.76)

Nummer: 10-033
Titel: De Muur 28. Go Johnny, go!
Auteur: Diversen (o.a. Dominique Elsschot, Joop Holthausen, Nando Boers, Frank Heinen, Renate Verhoofstad, Bert Wagendorp e.v.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
# Pagina’s: 144 (6184)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 978-90-204-1728-9

Meer:
De Muur 26
De Muur 25
De Muur 24
De Muur 23
De Muur 22