Tags

, , , , ,

Deze week begint de groepsfase van de Champions League weer. Voor FC Twente een prachtig debuut thuis tegen de winnaar van afgelopen seizoen, Inter Milaan. Voor Ajax een reisje naar Madrid voor een wedstrijd tussen twee voormalige topclubs, waarvan de een ver is afgezakt en al blij is dat het überhaupt mee mag doen en de andere zo ver is afgezakt dat ze elke zomer tientallen (honderden) miljoenen uitgeven om serieus mee te doen.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat een jaar of vijftien geleden Ajax in het Bernabeu stadion een perfecte wedstrijd speelde. Het maakte maar een klein foutje. In plaats van de uiteindelijke 0-2 had het 0-6 moeten zijn om het ware krachtsverschil te laten zien.

Op Sportgeschiedenis een mooi stukje over deze wedstrijd, met een lange forumdiscussie erbij. Wie handig is in downloaden schijnt op het Kluivert-Forum de hele wedstrijd te kunnen downloaden.

Gelukkig is er nog YouTube om gewoon even na te genieten van dit schitterende team dat een prachtige wedstrijd speelde. Waar je ook kijkt, elke keer zie je hetzelfde commentaar: het publiek in Madrid gaf Ajax een staande ovatie. Ik vond het compliment van de spelers nog mooier. Zelfs toen het nog 0-0 stond hadden de Real spelers door dat ze compleet overklast werden. Hun hele houding geeft dat ook aan. Kijk en geniet. Woensdag weer?