Tags

, , , ,

Freek de Jonge - De wereldverbeteraarFreek de Jonge – De wereldverbeteraar

Als echt fan zoek je wel eens op internet naar dingen die nog ontbreken in je collectie. Via marktplaats kun je zo best wel bijzondere dingen treffen. Dit boekje kocht ik, omdat ik het nog niet kende. De oplage bleek ook niet al te groot, een klein collecters item dus.

Klein zeker, omdat het formaat niet al te groot is, dik kun je het ook zeker niet noemen. Voor mij als verzamelaar geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen de moeite doet dit boekje in handen te krijgen.

In maart las ik dat Freek ineens een korte tour inlaste om zijn CD te promoten en ook in Oldenzaal kwam. Ik kon zelfs nog, ergens achterin de zaal, een kaartje scoren en ging dus alleen naar die voorstelling.

Nu heb ik een dermate uitgebreide verzameling van Freek, dat ik de laatste jaren altijd wel een boek (of 2) mee naar een voorstelling neem, wetende dat hij meestal wel tijd heeft om zijn laatste product te signeren, in dit geval zijn nieuwste CD. Naast de CD scoorde ik dus een handtekening in dit dunne boekje.

Om even aan te geven hoe dun: ik begon met lezen toen ik al in de zaal zat en had het boekje toch al uit voor de voorstelling begon. Leuk verhaal, ik probeer me te herinneren uit welke show het komt, maar ik tref geen titel in mijn geheugen. Kan natuurlijk, Freek heeft wel de neiging de laatste jaren, om dingen uit het verleden te hergebruiken in nieuwe programma’s, daarnaast is het onvermijdelijk dat iemand met zo’n lange staat van dienst zichzelf gedeeltelijk herhaalt. Laten we het er op houden dat het verhaal lijkt op ander werk.

Voor mij een prachtig boekje.

Citaat: “Vaak bereikt de wereldverbeteraar het tegenovergestelde van wat hem voor ogen stond. Hoe vaak zagen wij de wereldverbeteraar niet aan onze terrastafel voorbij hollen, gevolgd door een met lange lat bewapende politieman?” (blz. 8)

Nummer: 10-018
Titel: De wereldverbeteraar
Auteur: Freek de Jonge
Taal: Nederlands
Jaar: 1985
# Pagina’s: 32 (3507)
Categorie: Fictie
ISBN: 90-6354-036-1

Meer:
Door de knieën
De hoekvlag

Advertenties