Tags

, , , , , ,

Inter Milaan heb ik altijd een verkeerde keuze gevonden voor goede, lees mooie, voetballers. Bergkamp en Jonk gingen er ten onder. Kanu kon er niet wennen, Ronaldo ook niet, vele andere spitsen mislukten er.

Inter was voor mij altijd een vervelende club. Mattheus speelde er. Herera perfectioneerde er het Catenaccio. Voor mooi voetbal moest je elders zijn.

Dit jaar ging Wesley Sneijder naar Inter Milaan. Hij won alles wat er te winnen viel. Nog 1 wedstrijd en hij heeft echt alles gewonnen. Uniek in de voetbalgeschiedenis.

Speelt Sneijder nu goed? Ik vind van niet. Maar hij is wel beslissend. Hij scoort elke keer weer op het juiste moment, dat kan geen toeval meer zijn. Sneijder voetbalt als een Italiaan.

Ik dacht dat Sneijder een mooie ouderwetse spelverdeler was, Netzer, Hoddle, Platini, die categorie. Blijkt hij in een jaar Italië ineens een Italiaan te zijn geworden. Arrogant (hij had al aanleg), onzichtbaar, maar ineens beslissend scoren. Romario zat vroeger in die categorie. Meer spitsen trouwens. 89 minuten onzichtbaar en dan toch Man of the Match omdat de beslissende er in ligt.

Wesley Sneijder is de reden dat Nederland na 32 jaar weer in de finale van het WK staat. Niet de Duitser Robben, die irritant aanwezig is, te zelfzuchtig is en te veel zeurt. Niet de dienende Van Bommel, Eilts als speler van het toernooi zei meer over de rest dan over hem. Niet Van Persie, die net als zijn voorganger bij Arsenal gedoemd lijkt te sterven in schoonheid, maar niet in effectiviteit uit lijkt te blinken.

Niet de coach die een hecht team heeft gebouwd. Niet Stekelenburg die het tekort van Ajax in zijn eentje kan wegwerken met nog 1 goede wedstrijd. Het is echt alleen maar Wesley Sneijder. Italiaans uitblinken. Scoren wanneer niemand het verwacht. Scoren vanaf een positie waar je verwacht wordt voor te bereiden. Scoren totdat je wereldkampioen bent. Grazie Inter per questo giocatore invincible.

Deze weken zal er op dit weblog regelmatig aandacht zijn voor het WK en/of Zuid Afrika. Dit is deel 19.