Als de Tour dit jaar half zo leuk wordt als de Giro, ben ik tevreden. Hoe dan ook is het televisiesporthoogtepunt van het jaar aanstaande. Over een uur 40 fietsten 198 renners door Rotterdam en ik ben blij dat het WK bijna afgelopen is. Het leukste blijft meedoen aan een Tourtoto. Als medeorganisator van de Oudste Goorsche Tourtoto heb ik enig recht van spreken denk ik. Wie kent er een Tourspel dat al langer georganiseerd wordt dan de 33 edities van ons?

Over het invullen schreef ik jaren geleden voor CycloSim al een aantal verhalen. Namen invullen over mijn moeder, Oudste Goorsche Tourtoto over ons spel en Tourrennersveiling over de avond vóór de Tour.

Aan de rechterkant bij de verschillende categorieën staan een aantal wielergerelateerde rubrieken, mocht u meer willen lezen. Bijvoorbeeld de categorie wielerpoëzie. De sport, vooral de Tour, inspireert mij elke keer weer.

Vorig jaar stond ik nog te kijken naar een van de belangrijke bergetappes, op weg naar Andorra. Erg mooi. Zit er dit jaar niet in. Laatste tip, mijn multimediaspektakel van een jaar of vier geleden. In plaats van foto’s besloot ik een dagje Tour te filmen. Van de heenweg tot terug in het hotel. Meer dan 30 uur in, een stuk of 17 filmpjes. Niet zonder reden samengevat in het stukje met de naam Tourgek.

Vive le velo!

Advertenties