Tags

, , ,

Als je een wedstrijd echt goed wil zien, moet je eigenlijk gewoon alleen thuis zitten. Geen oranje muts en een bos wortelen op de kop, geen oranje reclameshirtje aan, geen klompen. Gewoon op de bank, afstandsbediening naast je, eventueel iets te drinken aan de andere kant, geluid net iets te hard en goed kijken.

Het is mij nog niet gelukt dit WK. De eerste wedstrijd was op maandagmiddag half twee. Ik zat tussen tientallen collega’s en honderden studenten naar een groot scherm te kijken. Kon ik tenminste de hele wedstrijd zien en vijf minuten na de wedstrijd weer verder met lesgeven. Jammer dat er de tweede helft iemand voor me ging zitten met een stropdas die het informele overleg belangrijker vond dan de wedstrijd.

De tweede wedstrijd afgelopen zaterdag zat ik in gezelschap van 9 elftalgenoten in een kroeg. Paar dozijn onbekenden, vier schermen, redelijke borrel binnen handbereik. Kon slechter. Maar de wedstrijd was dermate saai dat ik Half 3, een net aan de overkant van de kroeg in de boekwinkel vers aangeschaft boek, al half uit had toen de wedstrijd afgelopen was.

Vanavond de derde en beste kans. Lukte ook niet. Huis vol vrienden. Nou, eigenlijk vooral vriendinnen. Het gesprek ging over de geschikte kleding voor de Schoolfeesttent en kleine kinderen. Al snel was het commentaar op de televisie compleet onverstaanbaar.

Volgens mij mogen we maandagmiddag weer het Nederlands elftal bekijken. Ik weet nog niet waar ik dan ben. Misschien maar gewoon in de auto op weg naar huis Langs de Lijn luisteren. Meestal een stuk spannender dan televisie kijken. En niemand die er doorheen lult. Ook wat waard.

De komende weken zal er op dit weblog regelmatig aandacht zijn voor het WK en/of Zuid Afrika. Dit is deel 14.

Advertenties