Tags

, , , ,

Na twee speelronden is het nog steeds lastig om te voorspellen. Zijn de Duitsers nu goed of toch niet? Is Brazilië of Portugal de favoriet in groep G? Kan Spanje beter of gaan ze roemloos ten onder in de poule?

Wel duidelijk is dat de meeste coaches saai zijn. Domenech heeft de grootste problemen, Van Marwijk is de saaiste, bijna al zijn collegae net zo erg. Er is een uitzondering: Diego Armando Maradona.

Als speler al was hij de meest opzienbarende voetballer van zijn tijd. Of het nu gaat om de hand van God, de mooiste goal ooit, omdat hij ietwat vreemd de camera in kijkt of omdat hij de mooiste warming up ooit doet.

Ook als coach baart hij opzien. Bijvoorbeeld vanwege zijn buikschuiver in de regen, of vanwege een bijzondere persconferentie met niet zo nette taal.

Vorige week weer een prachtige persconferentie:

Een van mijn favoriete Maradona-momenten blijft toch Manu Chao (die met zijn vorige band Mano negra ook al over Santa Maradona zong) in de straten van Buenos Aires. De grote held zelf komt aangereden en wordt toegezongen door de Franse artiest. Ondanks zijn zonnebril voel je dat het Maradona raakt. Prachtig. Kippevel.

Morgen spelen de Argentijnen weer. Alleen al vanwege Maradona de moeite van het kijken waard. En dan hebben we het nog niet eens over Messi gehad.

De komende weken zal er op dit weblog regelmatig aandacht zijn voor het WK en/of Zuid Afrika. Dit is deel 11.

Advertenties