Tags

, , , , ,

Vanavond de wedstrijd tussen Engeland en de Verenigde Staten. De eerste keer dat die twee landen op het WK elkaar tegen kwamen was zestig jaar geleden op het WK te Brazilië. De telex naar Londen gaf de uitslag door: 0-1. Aangezien er in Engeland geen persoon zich kon voorstellen dat dit klopte, nam men aan dat er een 1 was weggevallen. 10-1 verscheen in de krant, tot men er achter kwam dat het wel degelijk 0-1 werd voor de VS.

In Engeland is er een traditie ontstaan waarbij voor gelegenheden de beste komieken met beroemdheden iets samen doen. Het bekendste voorbeeld daarvan is Red Nose Day. Een aantal jaren geleden werden David Beckham en zijn spice girl door geïnterviewd door Ali G. Ook een mooie, wat recentere, is Smithy die per ongeluk een aantal spelers van het Engels team tegenkomt en ze even vertelt hoe het dan wel moet.

Mijn favoriet blijft echter de volgende reclamespot voor Nationwide met Lou en Andy uit Little Britain op bezoek bij het Engelse team tijdens een training. Fabio Capello werkt leuk mee als zichzelf.

Ook leuk is trouwens een kijkje achter de schermen tijdens het filmen: the making of

De komende weken zal er op dit weblog regelmatig aandacht zijn voor het WK en/of Zuid Afrika. Dit is deel 2.